Elhunyt Larry Junstrom, a Lynyrd Skynyrd és a 38 Special basszere

írta CsiGabiGa | 2019.10.09.

Lassan tényleg halálozási rovat leszünk, ezen a fekete hétvégén igen sok zenész távozott. Vasárnap jelentették be a hírt a 38 Special Facebook-oldalán, hogy 70 éves korában elhunyt Larry Junstrom. Halálának okai nem kerültek nyilvánosságra.

A Lynyrd Skynyrdnek alapító basszusgitárosa volt, még 1964-ben és velük maradt egészen 1971-ig. 1976-ban csatlakozott a Lynyrd Skynyrd frontemberének öccse, Donnie Van Zant által alapított 38 Specialhöz. Junstrom 2014-ben egy kézsérülés miatt vonult ki a 38 Special soraiból.

A Lynyrd Skynyrd tagjai azt mondták: „Legyen neked könnyű a föld, LJ, mindig úgy fogunk emlékezni rád, mint a nagy ember a nagy basszusgitáron, még nagyobb szívvel!”

A 38 Special Facebook-oldalán található nyilatkozat szerint: „A nagy basszusgitár nagy embere itt hagyott minket. A világ minden táján megrezegtette az arénákat és sikerült megvalósítania álmát. Ő valóban egyéniség volt, barátságos utazótárs és nagyszerű barát mindenki számára, az élethez mindig olyan humorral állt hozzá, ami a mi lelkünket is felemelte. Nagy szíve volt, mindenkivel kedves volt, aki keresztezte az útját. Soha nem lesz még egy olyan, mint ő.”