Jason Becker – Két újabb műtéten is átesett nemrég

írta CsiGabiGa | 2019.10.09.

A legendás gitárhős Jason Becker kemény 2019-es évet tudhat maga mögött, több operációja is volt. Hat hónappal azután, hogy átesett egy tüdőműtéten, Jason Beckernek két szürkehályog-műtétje volt a múlt héten.

Jason nyilatkozata: „Úgy éreztem, hogy ideje frissíteni, és tudjátok, mit? Nagyon izgalmas híreket oszthatok meg veletek! A 'Triumphant Hearts' lemezem az alábbi Grammy-jelölésekre pályázhat. Ez az első szavazási forduló, a végleges jelöléseket november 20-án teszik közzé.

Az Év Albuma: 'Triumphant Hearts'
Kortárs Instrumentális Album: 'Triumphant Hearts'
Rock dal: We Are One
R&B dal: Hold On To Love
Instrumentális kompozíció: Valley Of Fire

Most regenerálódom két szürkehályog-műtét után, amelyek a múlt héten voltak. A szemem még mindig be van gyulladva, de lassacskán javul. Már látok annyira, hogy remélhetőleg nem fogok véletlenül Justin Bieberre szavazni.”

Jason Becker pályafutását az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS), más néven Lou Gehrig-kór rövidítette le. 23 évvel ezelőtt Jason elvesztette a beszédképességét, és most az apja által kifejlesztett rendszeren keresztül kommunikál a szemével. Fizikai állapotától függetlenül Jason számítógép segítségével folytatja a zeneszerzést. Tavaly egy briliáns albumot készített, mely nálunk is a maximális pontszámot kapta. Becker most a leghosszabb ideje ALS-szel élő személy, Stephen Hawking 2018-as halála óta tartja ezt a címet.