DeWolff – „Nem használtunk dobokat, Hammond-orgonát és gitárerősítőket sem a lemez felvételénél”

írta karpatisz | 2019.10.08.

A holland pszichedelikus rock formáció a ’Live & Outta Sight II’ után ismét új hallgatnivalót küld az otthoni lejátszókba. Ez alkalommal, teljesen levetkőzve: „Nem használtunk dobokat, Hammond-orgonát és gitárerősítőket sem a lemez felvételénél.”

Ezzel az idézettel vezeti fel a csapat ’Tascam Tapes’ nevű új albumát, melyet turné közben írtak meg, adtak elő és rögzítettek mindössze 50 dolláros költségvetésből. Ezzel szemben az anyag hangzása olyan, mintha több mint egymilliót költöttek volna rá. A csapat hetedik albumát egy bőrönd méretű stúdióval vette fel. A ’Tascam Tapes’ felvételét egy „Tascam Porta Two” nevű négysávos kazettás magnóval készítették. Ez a gépezet egyébként a nyolcvanas években készült, mindössze egy ritka hangzású sampler és dobprogram, egy elemes szintetizátor és gitár hallható a felvételeken, amelyeket direkt a Tascam kimeneteibe kötöttek be.

Pablo van de Poel így mesélt a felvételek készítéséről: „A turné első napján a saját Tascamunk el is romlott. Valójában minden alkalommal elromlott, amikor használtuk, de az egyik hangtechnikusunk minden alkalommal meg tudta csinálni. Így a felvételeink is biztonságban, a legjobb kezekben voltak. Vicces, mert ragasztószalagot, radírt és fogpiszkálót használt a javításhoz. Később aztán vettünk egy második Tascamot Spanyolországban, de az még szörnyűbb állapotban volt, mint a miénk. Így minden egyes felvételt át kellett tenni erről a miénkre. Emlékszem rá, hogy több mint 10 évvel ezelőtt nem volt 50 dollár az ára ennek a gépnek, amikor megvettem.”

A kiadvány sajnos csak jövőre jelenik meg, méghozzá a Mascot Label Group gondozásában, 2020. január 10-én. A kiadó a bejelentéssel egy időben elindította az előrendelést (ITT) és megosztották az első kislemezes dalt is, amely az It Ain't Easyhez készült.

’Tascam Tapes’ dallista:

01. North Pole Blues
02. Blood Meridian I
03. It Ain't Easy
04. Rain
05. Made it to 27
06. Nothing's Changing
07. Let it Fly
08. Blood Meridian II
09. Awesomeness of Love
10. Love is Such a Waste
11. Am I Losing My Mind
12. Life in a Fish Tank