Brian May – Üzenet a Bohemian Rhapsody kritizálóinak

írta Dzsó | 2019.06.14.

A Queen gitárosa válaszolt az életrajzi filmet kritizálóknak és szóba hozta a kasszasikert is.

A válasz azoknak szólt, akik elégedetlenkedtek az eredeti események sorrendjének kissé liberális kezelése miatt. „Nem dokumentumfilmet készítettünk, bár nem gondoltuk, hogy ez lesz belőle. Megpróbáltuk Freddie Mercury szemszögéből ábrázolni az ő életét, a motivációit, a szenvedélyét, a félelmeit, a gyengeségeit. Szintén láttatni akartuk a Queen-családhoz fűződő kapcsolatát, aminek nagy szerepe volt a vonzereje kialakulásában. Freddie-nek tetszene a film, mert őszintén mutatja be személyiségét.”

A ’Bohemian Rhapsody’ óriási siker lett, a globális jegybevételek 1 milliárd dollár körül járnak, eközben pedig drámaian megnőtt a Queen-lemezek eladása, illetve a dalaik streamelése. Brian May ezt fűzte hozzá: „Ki láthatta előre, mi azt gondoltuk, hogy a dolog bejön majd a rajongóknak, el nem képzeltük volna ezt az általános lelkesedést. Az emberek öt-hatszor is megnézik a filmet, sírnak és énekelnek közben. Találkoztam olyanokkal Ázsiában, akik harmincszor is megnézték, ez elképesztő. Nem lehetnénk boldogabbak.”

Bár a Mercuryt alakító Rami Malek az elismerések egész sorát begyűjtötte, May megemlíti Gwilym Lee játékát, aki a gitáros a filmben. „Gwilym jó színész, de közelebbről is érzékelni akarta, hogy hogyan zenélek. Leültünk két gitárral és azt játszottuk, amit a filmben neki kell, nagyon gyorsan beszippantotta a dolgot. Nem vettem észre, hogy teljesen elsajátította a stílusomat, a hangszínemet, mikor a gyerekeim látták az első előzetest, ezt kérdezték: »Apa, ezt te énekelted fel? – Nem, ő egy színész, lenyűgöző, amit csinál.«”