Muse – Látványos bulival jönnek az Arénába

írta Hard Rock Magazin | 2019.05.15.

Május 28-án hazánkba látogat a Muse, méghozzá 23 kamionnal, 7 busszal és 5 furgonnal, hogy egy igazán látványos koncertet adjanak a Papp László Budapest Sportarénában.

A világ zeneértő és -rajongó fele már 2000 óta tudja, hogy egy angol kisvárosból elindult 3 srác, akik valószínűleg hamarosan a világ egyik meghatározó rockbandájává fognak válni. A világ másik fele akkor kezdte megtanulni igazán a Muse nevét, amikor The Resistance anyagukkal gyakorlatilag átírták a brit pop-rockról alkotott képet és létrehozták a tökéletes albumot.

A devoni Muse, amely már korábban is túlteljesítette a friss, önmagát megújító rockzenére vágyók elvárásait, 2010-ben olyan kritikákkal büszkélkedhetett, mint a New Musical Expresstől származó az évezred legfontosabb hangjainak gyűjteménye, vagy hogy a Muse nélkül nem értelmezhető a brit kortárs zene (Uncut), és amit a legbefolyásosabb popkultúra magazin, a Q állít : a Muse a világ legnagyobb rockzenekarai közé tartozik.

A csapat 1994-ben alakult iskolai haverokból Teignmouthban, Devon megyében. A tagok különböző iskolai zenekarokban játszottak a '90-es évek elején, amíg néhány közös buli után összeálltak és kialakult a mai napig változatlan felállás. Indulásuk szempontjából meghatározó volt egy helyi zenekari verseny, amelyet botrányos viselkedésükkel, saját maguk legnagyobb meglepetésére megnyertek. Ezután kezdték komolyan venni magukat, felvették a Muse nevet, búcsút intettek egyetemi terveiknek és elköltöztek Teignmouthból.

Energikus és extravagáns élő fellépéseik által váltak ismertté, valamint egyedi zenei stílusukról, amelyben ötvözik a progresszív és az alternatív rockot a heavy metallal, a klasszikus zenével és az elektronikus hangzással. Népszerűségükre jellemző, hogy a Twilight sorozat Holdfogyatkozás cimű filmjének betétdalát is ők írták, Neutron Star Collision (Love Is Forever) címmel.

Szakmai elismertségüket jelzi, hogy fellépett velük már Edge a U2-ból, Eminem, Dave Grohl a Foo Fightersből vagy Brian May a Queenből.

Díjaik többségét mint a legjobb koncert előadók nyerték, és nem egy újságíró s zenész jelentette már ki róluk, hogy korunk egyik legnagyobb koncertelőadói. Bulijaikra a világ legnagyobb részén percek alatt kapkodják el a jegyeket.

A csapat május 28-án a Papp László Budapest Sportarénában játszik a Live Nationnek köszönhetően, jegyek IDE kattintva kaphatóak.